Over Lieve

Mijn passie is jouw kracht wakker maken.

Ik had nooit gedacht dat ik mezelf ooit coach zou gaan noemen.
Ik groeide op met bitter weinig zelfvertrouwen, maar wél met een meer dan gemiddelde portie nieuwsgierigheid. Als AFS student in Paraguay werd mijn tot dan toe kleine wereldje opengetrokken. Mijn ogen gingen open, mijn hart werd geraakt en mijn wil om de wereld te verbeteren werd wakker. Verpleegkunde voelde als mezelf klein houden, ik besloot pol & soc te gaan studeren. Als 1 van de eerste in de familie aan de universiteit gaan studeren, een hele stap… Mijn wil om de wereld te verbeteren werd wakker.

Na wat omzwervingen in verschillende jobs kwam ik terecht op de stafdienst van de afdeling 'Samenleven' bij de stad Antwerpen als kwaliteitscoördinator. Wat op het eerste zicht een wat stoffige job leek, werd al snel een cadeautje voor mijn persoonlijke groei. We vormden een straf team van mensen boordevol goesting om goeie dingen te realiseren en met veel openheid voor reflectie. We gaven (soms pijnlijk) eerlijke feedback, daagden elkaar uit om uit onze comfort zone te komen en nieuwe dingen uit te proberen. Ik maakte gigantische sprongen in zelfvertrouwen en kracht. 

Ik voelde me als een wild paard dat bergen kon verzetten, alleen... kon ik met die kracht niet altijd weg. Ik raakte gefrustreerd. Ik zag het zo vaak gebeuren dat ikzelf en collega’s zaten te popelen om echt ergens voor te gaan, maar dat we tegengehouden werden. Door twijfels van de leidinggevende, door gebrek aan tijd, door geen of onduidelijke visie, door gebrekkige communicatie,… Verschillende redenen met éénzelfde resultaat: een gefrustreerd team dat middelmatige resultaten boekte en onvoldaan naar huis keerde. 

Het begon me toen te dagen dat er iets niet klopte in de manier van werken. Ik zag allemaal volwassen mensen die buiten hun werk verantwoordelijkheid opnemen voor hun gezin, hun huis dat ze vaak zelf verbouwen, hun hobbies en sociale netwerk,… en op het werk werden slechts enkelen van die volwassenen verondersteld gedegen beslissingen te kunnen nemen. Hoe lager op de hiërarchische ladder hoe meer die volwassenen als kinderen behandeld werden. Ze werden gecontroleerd en hun hele doen en laten werd in regels vastgelegd. 

Weinig motiverend, en ook voor hen die wat hoger op de ladder stonden een weinig voldoening gevende manier van werken. 

Ik voelde me vaak geremd door mijn leidinggevenden, en had er niet beter op gevonden om hen daar op te wijzen en aan te spreken. Voor mij was dat een teken van betrokkenheid met de organisatie en gedrevenheid om onze doelen te bereiken. Sommige leidinggevende apprecieerden dat, maar de meesten vonden dat knap vervelend en onze werkrelatie eindigde vaker wel dan niet in een strijd.

 

Tot ik besefte dat bazen ook maar mensen zijn! Mensen die hun best doen, bereid zijn om dingen anders te doen, maar vaak gewoonweg niet weten hóe ze de dingen anders kunnen aanpakken. Ik stopte met mijn adviezen en stelde vanaf dan vragen. Daarmee kwam er wél opening. Het daagde hen uit. Ik zag hen ook groeien. En stilletjes aan werd ik een dankbaar klankbord voor mijn leidinggevenden. Eigenlijk coach ik dus al lang, en sinds een paar jaar heb ik ook een coachingsdiploma op zak en heb ik er mijn job van gemaakt: vragen stellen aan leidinggevenden waardoor ze sterker in hun schoenen komen te staan zodat hun medewerkers kunnen groeien, sterke resultaten worden behaald en stress vervangen wordt door voldoening en gedrevenheid.

 

Heb jij ook zin om uitgedaagd te worden? Klaar om leiding te gaan geven vanuit je eigen persoonlijkheid? Zodat er voor jezelf en je mensen een werkomgeving kan gecreëerd worden waarin mensen zichzelf kunnen realiseren?

Contacteer me dan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek! Ik kijk er naar uit jouw kracht wakker te zien worden.

Opleidingen
 • Vakopleiding tot organisatiecoach (2019 - 2020)

 • Familie- en organisatieopstellingen - Indra Torsten Preiss (2017 & 2019)

 • Opstellingsbeurs (2017 & 2018)

 • Shadow and light retreat Creative Consciousness (2016)

 • Me.scan en We.scan talenttool - TheTrueTalentTeam (2015 - 2016)

 • Coachingsopleiding - Creative Consciousness (2014), 
  gevolgd door ICF accreditatie (2015)

 • Coach de coach - Stad Antwerpen (2012)

 • NEI opleiding - Karlien Robben (2012)

 • Resultaatgericht en situationeel leidinggeven - Van Kelst en Co (2012)

 • Inspirerend coachen - Jef Clement (2011)

 • Procesmanagement - Amelior (2011)

 • Projectbeheer - Barcelona (2006)

 • Master pol & soc - UGent (2003)