Tevreden klanten

profielfoto.jpg
Inge Van Nieuwenhuyze

Stad Antwerpen

"Als beginnende leidinggevende kwam er veel tegelijk op me af. Tussen de vele praktische beslommeringen en het proberen om de winkel draaiende te houden door, kreeg ik die eerste weken vage ideeën over wat ik misschien ooit eens anders wilde aanpakken. Lieve hielp me om dat vage, die ‘misschien’ en die ‘ooit eens’ om te zetten in concrete, haalbare stappen. Ze luisterde en stelde vragen die me hielpen om m’n  plannen helderder te krijgen. Ze verwees naar verteerbare boeken en duidelijke modellen. Maar vooral: ze wees er telkens opnieuw op dat de hindernissen of drempels vooral in mijn eigen twijfels en functioneren lagen. Zo pushte ze me steeds weer naar een volgende stap. Ze moedigde me aan en wees me op kleine verwezenlijkingen die ik zelf niet opmerkte. De voorbije maanden vormden een steile leercurve – en zonder Lieve had ik veel minder plezier en voldoening in mijn job gevonden." 

 

"Zonder enige professionele ervaring in een leidinggevende functie, stond ik van de ene dag op de ander aan het hoofd van een organisatie van een twintigtal mensen. Een volstrekt nieuwe uitdaging, en wat voor één…

 

Voor ik aan deze nieuwe functie begon, had ik een redelijke goede zelfkennis. Ik wist wat mijn sterktes waren, mijn werkpunten, hoe ik in relatie stond tot mijn collega’s en welke rol ik speelde in interne groepsdynamieken. Waar ik als nieuwe leidinggevende met de organisatie naartoe wou, was me duidelijk. Maar de manier waarop en wie (welke leider) ik hiervoor moest zijn was dat minder. Ik moest mijn ‘eigen(heid)’ en mijn doelen ook vooral niet verliezen in de storm aan uitdagingen, weerstand, werkdruk en nieuwe verantwoordelijkheden die op me afkwamen. Deze coaching heeft mij hierbij sterk geholpen. Ik heb de coaching sessies ervaren als momenten waarbij ik even tot bewustzijn kon komen. Draagt wat ik doe bij tot het realiseren van mijn visie? Neem ik mijn rol als leider en voorbeeldfunctie voor mijn team op? Ben ik integer? Haal ik energie uit wat ik doe? Etc…  

 

Dankzij deze coaching heb ik geleerd om meer te focussen op de groeimogelijkheden dan op de belemmeringen. Ik leerde dat mijn kijk op de organisatie en mijn medewerkers mij oftewel naar beneden kon trekken of naar boven. Ik sta nu sterker in mijn schoenen om uitdagingen aan te gaan. Op een bewuste manier, stapsgewijs en wijs bij elke stap…"

Schermafbeelding 2019-05-13 om 13.09.30.
LANDRY MAWUNGU

Minderhedenforum

60517748_431665980991881_568439151406350
Sofie van maele

Puffins travel

"In de startblokken van een professionele transformatie kwam ik bij Lieve terecht. Met een open mind, gedreven door nieuwsgierigheid en vol zelfvertrouwen stapte ik mijn comfortzone uit. Ik wist totaal niet wat te verwachten en ben altijd eerder sceptisch geweest ten aanzien van externe reflectie, overtuigd dat ik voldoende gezond verstand had om zelf mentale hindernissen te overwinnen.

 

Ik had er op voorhand niet over nagedacht, maar Lieve slaagde erin om dit alles te concretiseren en externaliseren. Daar waar ik dacht vooral over mijn professionele doelstellingen te praten en alle moeilijkheden die erbij komen kijken, detecteerde Lieve al vrij snel de kern van wat ik eigenlijk wilde veranderen. Ik werd me bewust van een attitude die op alle domeinen van mijn leven doorwerkte en de essentie vertroebelde. Dankzij Lieve heb ik geleerd hoe ik mijzelf kan zijn. Een serie handvaten die ik regelmatig in herinnering breng. Ik heb ontdekt dat door trouw te blijven aan jezelf, je veel succesvoller door het leven gaat. Meer nog, ik heb beseft dat je het leven kan vormgeven rond jouw persoonlijkheid. 

 

Wekelijkse sessies waar ik soms met enige schaamte en aarzeling binnenstapte wegens het niet naleven van afspraken, maar telkens verlicht buiten kwam. Nieuwe denkpatronen die je begint toe te passen. Nieuwe afspraken die je maakt met jezelf. Geen lijstjes, planningen en deadlines, maar een nieuwe kracht om gewoon te doen. Ik heb misschien niet al mijn doelstellingen bereikt, en ik heb misschien nog geen geruststellend tienjarenplan, en toch heb ik wel het gevoel dat ik meer dan ooit weet wanneer, waarom en welke keuzes te maken. 

 

Bij Lieve heb ik geen seconde een ongemakkelijk financieel gevoel gehad, maar enkel enorme dankbaarheid gevoeld voor de investering die zij in mijn persoon deed. Er was direct een klik met haar. Ze is eerlijk, bijzonder intelligent, gedreven & professioneel, duwt je uit je comfortzone, en wint gelijk ook meteen je vertrouwen door een verwarmende geruststelling dat het perfect oke is om gewoon jezelf te zijn. And she walks the talk. Dankzij Lieve klopt het plaatje terug."

"Sommige taken op mijn werk stelde ik uit, ik reageerde defensief op kritiek. Door de coaching met Lieve leerde ik de onbewuste oorzaken achter dit gedrag kennen. Niet door te graven in het verleden maar door mij vragen te stellen die me vanuit een ander perspectief naar mezelf deden kijken en me uit mijn comfortzone haalden.

 

Ik leerde hoe ik zelf mijn verantwoordelijkheid kan nemen, mijn grenzen kan stellen en hoe ik kan opkomen voor mijn keuzes op een respectvolle manier ten aanzien van de andere. De 'hands-on' aanpak van Lieve klikte bij mijn persoonlijkheid. Ik voel me nu zelfzekerder en taken worden niet langer op de lange baan geschoven."

wild Flowers
inge

IMG_20181025_071649781.jpeg
Katrien
Stad Antwerpen

"Een kado aan mezelf!

 

Eén jaar nadat ik een burn-out heb gehad, ben ik met mijn coachingstraject bij Lieve gestart. 

Toen kwam Lieve, met kaartjes en een groot blad papier… en ook met heel veel ongemakkelijke vragen. 10 sessies lang werd ik uitgedaagd om stil te staan bij wie ik ben en waarom ik de dingen doe, zoals ik ze doe en wat het zou betekenen als ik ze anders zou doen. Ik werd telkens opnieuw wakker geschud. Het besef dat ik alleen aan mezelf verantwoording moet afleggen en alleen ik kan beslissen of ik tevreden ben, met wie ik ben en wat ik doe, was de mooiste kado die ik aan mezelf heb gegeven. 

Ik heb nu een beetje geproefd van zelfliefde en ik wil meer.  Doordat ik mezelf nu meer naar waarde schat en er rotsvast van overtuigd ben dat ik het verdien om gelukkig te zijn, maak ik andere keuzes… of beter nog … maak ik eindelijk weer keuzes voor mezelf. En het gevoel van vrijheid dat ik nu ervaar doet zo’n deugd. 

Dank je Lieve voor de fijne, gedreven en vooral ook confronterende begeleiding. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen, je had gelijk, dit is een heus kado aan mezelf. Dank je dus ook aan ikke ;-)"