ATELIERS 

Voor teams en organisaties
Lieve_21.jpg

Mijn uitgangspunt is dat teams en organisaties zelf best weten waar er nog onontgonnen mogelijkheden liggen, en waar het schoentje wringt. Met een atelier gaan we samen onderweg. Ik zet jullie zelf aan het werk, laat jullie kijken naar jullie eigen organisatie of team zodat zichtbaar wordt wat er nu is. Van hieruit exploreren we samen wat er mogelijk is, en hoe het verlangen naar iets wat er nog niet of te weinig is, vorm kan krijgen.

Soms is er aan 1 atelier voldoende, soms zijn er verschillende ateliers nodig. Ik noem het een Atelier omdat we ambachtelijk aan de slag gaan, traag en met veel ruimte. Geen quick fix maar een duurzaam en diepgaand werken, met een zo groot mogelijke betrokkenheid van het hele team.

 

In deze ateliers kan je heel concreet en praktisch aan de slag samen met jouw team rond volgende vragen:

  • Hoe kunnen we een organisatie zijn waar mensen graag werken en zichzelf kunnen ontplooien? 

  • Hoe kunnen we als team op een andere manier samenwerken: met minder moeite en meer effect?

  • Hoe kunnen we glashelder krijgen wat onze purpose is, onze reden van bestaan?

  • Hoe kunnen we meer of een beter resultaat behalen? 

  • Hoe kunnen we een zelfsturend team worden? Of, wat is dat eigenlijk, en is het wel iets voor ons? 

  • Hoe kunnen we anders vergaderen? Zodat vergaderen duidelijkheid en richting brengt in plaats van dat het enkel tijd en moeite kost?

  • Hoe kunnen we met onze organisatie een bepaalde richting uitgaan? Door bijvoorbeeld zelfzorg en zorg voor elkaar meer op de voorgrond te plaatsen, hoge werkdruk in vraag stellen, enz...

  • Hoe kunnen we op een andere manier dezelfde effectiviteit te halen zonder de hoge stress die er nu bij hoort?

  • Hoe kunnen we leren elkaar uit te dagen, openlijk feedback geven en ervoor zorgen dat ieders zelfvertrouwen vergroot wordt en iedereen in zijn kracht komt te staan.

MIJN AANPAK

In de Ateliers laat ik me inspireren door allerlei methodieken die ik vanuit mijn ervaring vrij inzet. Ik hou steeds mijn eigen intuïtie en inspiratie wakker om in te kunnen spelen op wat de situatie vraagt. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste werkvormen die ik als ingrediënten gebruik om de Ateliers vorm te geven. Zelden hou ik het bij één enkele methodiek.

 

systemisch denken - opstellingen - appreciative inquiery - talenten - procesmanagement - design thinking - piramide van Lencioni - geweldloze communicatie - mindset - bewustzijns creërende concepten - archetypes - ... en evengoed ruimte, stilte & voelen 

KLAAR OM MET JE TEAM AAN DE SLAG TE GAAN?